In vijf stappen van daten naar je droombaan

In de wereld van recruiters, prestatiedrang en mogelijkheden, is het niet makkelijk om te bepalen wat je wilt doen na je studie. Wij helpen je met vijf simpele stappen op weg naar je droombaan. Waar ga jij heen en hoe pak je dat aan?  

1. Een overvloed aan banen, en nu?  
Een IT baan op LinkedIn vinden lijkt makkelijker dan je grote liefde op Tinder tegenkomen – aan de lopende band wordt je benaderd. Toch staat je werk niet zover af van de liefde: je bent op zoek naar jouw match en ziet de bomen door het bos niet meer. Breng eerst de mogelijkheden in kaart totdat je een goed overzicht hebt. Zorg er daarnaast voor dat je visitekaartje – denk aan je LinkedIn en CV – op orde is voordat je de eerste stappen naar je droombaan zet.

2. Wat is jouw reis?
De eerste stap is gemaakt, het wordt tijd om te kijken wat jouw reis wordt. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Op deze kernvragen gaan we in met trainingen in gebieden waar jij op wilt groeien en gesprekken over een persoonlijk stappenplan. We trainen je competenties én gaan op onderzoek naar jou. Waar haal je voldoening uit? Wat zijn je passies? Ook vinden wij bij Procam authenticiteit heel belangrijk. Zo is er ruimte voor het kiezen van workshops als ‘Mindfulness’ en ‘Presenteren met pit’. Waar wil jij in groeien?

“We kijken wat jouw reis gaat worden en wie er daarbij past. Samen maken we deze reis uniek.”

3. Wie past bij jouw reis?
Hoe graag een bedrijf je ook wil hebben, hoe heerlijk de arbeidsvoorwaarden op een werkplek zijn of hoe uniek een bepaalde kans voelt: jij staat centraal. Er kunnen aardig wat verleidingen op je pad komen waardoor je halsoverkop een baan kiest. Zet voor jezelf jouw wensen bij een baan en werkgever op papier. Je zult waarschijnlijk een aantal sollicitatiegesprekken hebben voordat de match is gevonden. Blijf bij jezelf door eerlijk te zijn in wat je wil, zodat je reis uniek en passend wordt! Stippel je reis uit zodat je weet wat je wil.

4.  Borrelpraat en goede gesprekken
Wie heeft gezegd dat je na je afstuderen alles zelf moet gaan doen? Ga praten met je vrienden hoe ze kijken naar hun banen, trek die oom met die toffe baan aan de jas of peil bij studiegenoten die hun stip op de horizon al hebben gevonden. Daarnaast staan wij altijd klaar om je te helpen: wij kennen de IT als geen ander en begrijpen waar jij je thuisvoelt. Zo kunnen wij advies geven aan je en je in contact laten komen met personen die jou weer een stapje richting je match kunnen brengen.

“Bezoek leuke, leerzame evenementen en ga eens een praatje aan: wie weet kom je wel interessante personen tegen die je een stapje in de goede richting kunnen brengen.”

5. Struin die evenementen maar af
Bij Procam is er altijd een onafhankelijke coach aanwezig: we werken toe naar jouw dromen en helpen je onderweg. Dit doen we met een persoonlijk traject die op de vragen ‘Wie ben ik?, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’ is aangepast. Zie hier hoe oud-Procammers deze reis ervoeren. Daarnaast stimuleren wij het bezoeken van interessante beurzen, toffe lezingen en boeiende inhousedagen. Zo hebben we 20 maart de TechTalk over ‘Future of IT’. Wordt dat de start van jouw reis naar je droombaan?

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.