#FlashbackFriday. Hoe is het eigenlijk met … Daan Veraart
Een flashback naar oud-Procammer Daan Vervaart. Hoe is het nu eigenlijk met hem?
Technisch én persoonlijk groeien
Het verlangen om apps te bouwen bleef doorsudderen en kreeg vorm.Tijdens zijn bachelorscriptie over geluidsoverlast maakte Daan een app waarin mensen konden aangeven hoe ze een bepaald geluid ervaren. “Je merkt gewoon dat mensen hun eigen irritatie tot een dieper niveau kunnen horen dan een ander geluid.” Dat stukje psychologie kwam weer naar boven, zijn nieuwsgierigheid kon hij de vrije loop laten. Na zijn bachelorscriptie, die hij samen met een vriendin schreef, werd hij door haar opgegeven voor Procam. Ruim drie jaar terug ging hij in gesprek bij Procam. “Ik werd uitgenodigd voor het eerste assessment en mocht wat testen doen: waar je goed en minder goed in bent en wat bij je past. Ik heb toen hele goede kennismakingsgesprekken gehad met de mensen bij Procam. Daar kreeg ik een verslag van en toen werd ik aangeboden bij verschillende klanten.”
Hij rolde er als ware in, maar waarom koos hij voor Procam? “Het idee dat je bij Procam de persoonlijke groei doet en bij het bedrijf de technische groei krijgt, sprak mij heel erg aan. En dat je iets hebt om op terug te vallen. Je komt in een hele nieuwe situatie terecht. Wanneer je alleen bij een bedrijf aan de slag gaat en je kan je draai niet vinden, dan moet je dat zelf oplossen. Van sommige dingen weet je niet hoe je ermee om moet gaan en bij grote bedrijven is het lastig om iemand te vinden die hiermee kan helpen. Het idee van Procam, dat je een coach meekrijgt waarmee je altijd dingen kan overleggen en dat je begeleiding krijgt, vond ik mooi. Eens in de zoveel tijd kreeg ik een gesprek met mijn coach en wist ik: als er iets is kan ik het altijd bij hem kwijt. Een veilige baken. Ik moet ook wel zeggen dat solliciteren een lastig iets is en daar helpt Procam ook bij. Dat vond ik heel fijn.”
Opklimmen tot je je ei kwijt kunt
Hij is in dit project in een paar jaar tijd van bijspringen als webdeveloper in een team van dertien man naar een Lead Developer gegaan. Als ik hem vraag waar hij zichzelf over vijf jaar ziet is hij vrij duidelijk. Hij zit heel goed bij Orcado: hij doet wat hij leuk vindt én heeft het gevoel dat hij in een soort familie of vriendengroep werkt. Verder hoeft hij nu niet te kijken want hij kan zijn ei kwijt, zeker nu hij regelmatig wordt gevraagd om te helpen omdat hij zoveel programmeertalen spreekt. “Je moet iets voor elkaar krijgen en dan gaan we kijken hoe we dat het mooist kunnen doen. Dat is dingen proberen en kijken wat het doet. Puzzelen!” Zijn geheim om breed te starten zodat je alle kanten nog op kan, geeft hij door aan de toekomstige IT-studenten. Ondanks dat Daan niet zijn plek vond tijdens zijn studie, is hij nu helemaal in zijn hum én kunnen wij van een zeer succesvol IT talent spreken die uiteindelijk doet wat hij wil doen: programmeren, apps bouwen en problemen oplossen.
Als Procam zijn we blij dat we aan de vliegende start van zijn carrière konden bijdragen door hem te plaatsen en te begeleiden bij Orcado. “Vanaf het begin af aan had ik een enorme klik met het team. Na een maand was het zeg maar alsof ik er al twee jaar werkte. Dat ik gelijk bij Orcado ben gekomen, dat is echt iets wat dankzij Procam is. Tijdens de sollicitatieperiode waren er twee bedrijven die mij wilden hebben. Het ene bedrijf was Orcado en het andere bedrijf was ook een plek in de IT, maar leek in het werk meer op de technische ondersteuning wat ik al al bij het callcenter werk deed. Het was de veilige optie. Toen heeft Procam echt aangeraden dat Orcado een uitdagendere en betere optie is. Daar heb ik blind op vertrouwd. Dankzij Procam heb ik deze keuze gemaakt en het klikte direct bij Orcado!”
Orcado is een eigenzinnig IT-bedrijf. Zij geloven in een no-nonsense aanpak van IT-problematiek. De IT-engineers die bij Orcado werken hebben stuk voor stuk een eigen inbreng en een flinke berg vakkennis. Iedereen beheert zelfstandig zijn eigen projecten. Samen vormen ze bij Orcado een hecht team. De meest ingewikkelde IT-vraagstukken lossen ze met elkaar op. Zo houden ze elkaar scherp, adviseren elkaar en tillen het eindresultaat op een hoger niveau.