De open relatie van Machine Learning

Machine Learning is overal

Machine Learning is een begrip dat steeds vaker langskomt, veelal ook in combinatie met talloze andere facetten in de IT-wereld: Big Data, Artificial Intelligence, Online & Offline – Machine Learning is overal. Kort vertellen we over de verschillende relaties van het populaire Machine Learning.

Machine Learning & Big Data
Machine Learning en Big Data zitten samen in een zeer afhankelijke relatie. Big Data heeft Machine Learning nodig om heel interessant te worden en andersom zorgt Big Data voor een analyseerbare bulk gegevens. Machine Learning ontdekt de patronen in Big Data en vertaalt deze naar bijvoorbeeld een voorspelling, een algoritme of een verbetering. Van de financiële sector tot de sportwereld: elke wereld heeft iets aan deze belangrijke relatie.

“Door middel van Machine Learning kunnen er patronen worden ontdekt in Big Data. Deze worden vertaald naar een voorspelling, algoritme of verbetering.”

Machine Learning & Artificial Intelligence
Beide vakgebieden gebruiken algoritmes voor het analyseren van Big Data en een voorspelling te doen op basis hiervan. Machine Learning is een groot onderzoeksveld binnen Artificial Intelligence, waarbij er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van algoritmes en technieken waarmee machines, ofwel de computers, kunnen leren. Machine Learning versterkt dus de kracht van Artificial Intelligence. Eigenlijk is het een manier om te zorgen dat Artificial Intelligence wordt gebruikt en toegepast.

Machine Learning & online toepassingen
Allereerst kan je denken aan Facebook, bijvoorbeeld gezichtsherkenning, het verwijderende van grensoverschijdende content en het aanpassen van je NewsFeed op persoonlijk niveau. Een ander voorbeeld is Amazon, de gigantische webwinkel, die machine learning al jarenlang gebruikt om zowel de omzet als de klanttevredenheid omhoog te brengen. Niet alleen het welbekende voorspellen wat de klant wil kopen wordt ingezet, ook voor het weghalen van onbruikbare productrecensies, het slimmer maken van e-reader en het koppelen van online gamers met hetzelfde niveau wordt Machine Learning ingezet. Amazon biedt het zelfs als dienst aan.

“Met Machine Learning wordt de klanttevredenheid omhoog gebracht door o.a. het voorspellen wat de klant wil kopen, maar ook voor het weghalen van onbruikbare productrecensies ”

Machine Learning & offline toepassingen
Naast de online toepasbaarheden is Machine Learning ook doordrenkt in de offline wereld. Zoals de slimme thermostaat die leert van jouw gewoonten. Wanneer jij op iedere maandag de verwarming naar een graad of tweeëntwintig zet omdat je maandagen én de winter haat, zal hij dat op een gegeven moment zelf doen zonder dat jij aan de knoppen draait. Maar denk ook aan Siri, auto’s waarbij verkeerssituaties met afbeeldingen krijgen aangeleerd en beeldherkenning in de medische zorg. Zelfs in de bouwbranche is Machine Learning upcoming. Zo kan Machine Learning bijvoorbeeld zorgen dat machines sensoren hebben om gevaarlijke situaties te voorkomen of aangeven wanneer er onderhoud nodig is van bouwmateriaal.  

Machine Learning is een breed onderzoeksgebied binnen kunstmatige intelligentie waarbij computers leren van de ontwikkelingen van technieken en algoritmes. In een techniek-gerichte maatschappij als deze heeft Machine Learning een significante toegevoegde waarde waarbij het gebruik ervan ook snel groeit.

Bij Procam vinden wij het belangrijk om up-to-date te blijven van alle relevante onderwerpen binnen de IT. Hecht jij hier ook veel waarde aan? Volg ons dan op Facebook om op de hoogte te kunnen blijven van relevante content.

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.