Generation Y meets work life

Hoe krijg je die gelukkige IT professionals?

In groep drie krijgen we AVI-niveaus voor het lezen en leren we aan de hand van regels hoe we met elkaar omgaan zonder de boel te verstieren. Het rijtjes uit je hoofd kennen en elke week met een spreekbeurt voor de klas staan, is vaste kost. Op de middelbare school doen we studiekeuzetesten waar een concreet rijtje uitkomt waar zelfs circusartiest bovenaan kan staan – die uitkomst definiëren we als een leerling met artistieke talenten om hem na zijn VWO toch naar de universiteit te sturen. De Nederlander is gewend om alles te definiëren en zo ook geluk. Maar hoe definiëren we geluk op de werkvloer?

De twintiger de gelukkigste mens op aarde
We worden opgevoed als een direct goedgebekt individu die gewend is om alles te definiëren. Niet voor niets heb je op Facebook de keuze om naast ‘in een relatie’ ook ‘het is ingewikkeld’ of ‘in een open relatie’ aan te geven. Op Tinder is je biografie naast je foto de belangrijkste manier om in de belangstelling te komen. Zolang je maar gezien wordt, lijkt het motto.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek definieert de twintiger die geen kinderen heeft als de gelukkigste mensen op deze aardbol. Toch valt dit te betwisten — er zijn veel burnouts, depressies en angststoornissen onder deze bloeiende generatie met talloze mogelijkheden. Wanneer we vanuit de IT’er denken: het is eigenlijk alsof de ‘levens big data’ steeds groter wordt maar het steeds moeilijker is om er patronen en nieuwe inzichten in te vinden. We zijn de goudzoekers in het donker maar zien het goud niet meer – op zoek naar geluk. De mogelijkheden groeien en de vragen worden groter. Er ontstaat meer verlies van belangrijke gegevens waardoor we niet meer echt de diepte in kunnen duiken. Ja, nu wordt het abstract maar toch wij zien de huidige generatie als een bijzondere groep die bezig is met zelfontwikkeling en het veroveren van de wereld met hun talenten…

“Wanneer we vanuit de IT’er denken: het is eigenlijk alsof de ‘levens big data’ steeds groter wordt maar het steeds moeilijker is om er patronen en nieuwe inzichten in te vinden. We zijn goudzoekers, maar zien in het donker het goud niet meer – op zoek naar geluk.”

Laat die oproer maar komen.
Zoals je leest, heeft Procam een optimistische visie op de dilemma’s van de generatie Y. Niet voor niets zijn we in onze CareerCraft Academy zoveel bezig met de kernvragen ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’ en focussen wij constant op het individu. Het centraal stellen van het individu zorgt dat ervoor dat er een grote ruimte voor zelfgroei ontstaat en dat geeft een kick voor beide kanten!

Wij zien hier jongvolwassenen binnenkomen met een passie voor IT, een scherpe visie, een nieuwe blik en een transparante verbinding met de digitale wereld – de frisse wind in een bedrijf die voor positieve oproer kan zorgen. Maar ook zien wij een generatie die overambitieus, zoekend en perfectionistisch is. De hoge latten die door de millennial zelf worden gesteld in combinatie met de constante prikkeling van de schijnmooie buitenwereld via internet kan zeker voor wat neerslacht zorgen..

De definitie van geluk

Om zowel de krachten en zwakten, die elke generatie heeft, van de millennials te omarmen en een bevlogen start te geven in de IT wereld, bereiden wij de IT talenten intensief voor op de praktijk met een grote moderne invloed. Zo zijn we zelfs bezig met trainingen in mindfulness en het gevoel versus denken. ‘Out of the box’ – waar millennials enorm sterk in zijn – voegen wij toe aan onze CareerCraft Academy zodat wij én jij eruit springen. Niet alleen leer je bijvoorbeeld met Agile werken en de fijne kneepjes van het onderhandelen kennen. Ook leer je omgaan met stress, het minder piekeren en het kunnen omdenken. Wij geloven eerder in een scholing voor het werk én het leven dan alleen de focus op het werk. Die twee gaan hand in hand en wanneer je jezelf blijft ontwikkelen mét uitdaging, zal jij je met levenslust op de werkvloer bewegen – met oproer én een grote glimlach. Wij denken dat de definitie van geluk op je werkvloer luidt: als je met passie en bevlogenheid aan het werk bent en fantastische resultaten – waar jij achterstaat – neerzet!

Gelukkig zijn op de werkvloer, dat wil iedereen. Daarvoor moet je werkplek dus met jou matchen. Benieuwd hoe wij dat doen?

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.