Koploper met Cryptocurrency

Je had niet verwacht dat je op een familie-verjaardag met je 19-jarige neefje over cryptocurrencies zou praten. Anno 2018 voelt het alsof iedereen in Bitcoins of een andere ‘trendy’ cryptomunt handelt. Het beleggen voor een niche is geëvolueerd naar een spannend spel voor de mainstream. Als young IT professional weet jij als geen ander hoe de blockchain een grote factor in de IT wereld is. Maar hoe komt het dat het zo’n grote populariteit heeft verkregen?

1. Dag autoriteit, hallo eigen baas

Men is regelmatig dwars van de autoriteit in ons kikkerland – topmannen die ongegeneerd het grootste geld verdienen boven het hoofd van de burger. Niet voor niets zijn salarissen in de bankierswereld onder vuur komen te liggen. De cryptocurrency heeft daarin een groot voordeel: er is geen baas die achter jouw digitale geld zit. Natuurlijk zitten achter elke cryptomunt een man of vrouw die op een heldere dag de geboorte van zijn cryptocoin inleidde, maar dit bepaalt niet wat de burger verdient. Een opkomende decentrale valuta zorgt ervoor dat de banken het moeilijker krijgen en er invloed is van de burger op het spel des banken. Eigenlijk kun je zeggen dat je in het land van cryptocurrencies zelf de baas bent.

2. Internationale speedy’s

Wanneer je naar je familie in Amerika geld overmaakt, moet je vaak een paar dagen geduld hebben voordat alles verwerkt is. Bij betalen in cryptomunten is dit allang ouderwets: er zijn geen bank én geen verschillende valuta. Die paar dagen wachten worden meestal maar enkele minuten. De transacties komen in een globaal computernetwerk en worden in no-time bevestigd. Naast dat de software om te handelen in cryptomunten gratis is, hoef je ook niets extra’s af te staan wanneer je een betaling doet. Eigenlijk is elke burger topman in eigen bank. Best verleidelijk idee toch, wanneer je vanuit bed weer de actuele koersen checkt?

3. We gaan vooruit, maar jij bent koploper

Het is duidelijk aan alle krantenartikelen en gespreksonderwerpen: cryptocurrency is dé toekomst. Echter blijft er een grijs gebied: gaan we over op deze digitale valuta of blijven we traditioneel handelen? Steeds meer zien we dat zelfs de grootste beleggers overstappen op coins – tradities worden vervangen door de digitalisering. Er wordt gepraat over de uitvinding van de eeuw, een radicale verandering in het bankwezen en de manier om overheden te beteugelen. En toekomst trekt aan, populariteit groeit en zo zitten je straks met je hele familie in spanning te wachten tot de munt weer stijgt.

4. Laat mij maar lekker privé gaan

Facebook probeert zijn reputatie te herstellen en in mei zaten alle mailboxen vol met berichten over de nieuwe privacywet. In Nederland is privacy en anonimiteit aan de orde gesteld – een paar schandalen later zoals afluisterpraktijken. Hierdoor ontstaat de nodige sceptici en paranoia. Gelukkig kan de Bitcoin alle angsten wegnemen. Je kan niet achterhalen vanuit welk punt een transactie komt aangezien het via een groot computernetwerk gaat. Daarnaast is de sleutel van jouw cryptomunt zo ingewikkeld en goed, dat hacken of inbreken echt onmogelijk wordt. Jij hebt je ‘private key’ en daarmee meer touwtjes in handen dan je nu met je betaalpas hebt.

5. Zie je, je kan makkelijk rijk worden!

Cryptocurrency is toegankelijk: internet staat vol met tips voor dummies en Facebookgroepen waar de beleggers elkaar helpen in de cryptowereld. De succesverhalen – doodgewone burgers die plots cryptomiljonairs werden – zorgen ervoor dat de interesse groeit. ‘Wat als dat mij ook lukt?”, is de verleidelijke gedachte van iedere beginner met cryptokoorts. De ontwikkelingen van blockchain gaan razendsnel en ook de artikelen waarin wordt gepromoot hoe je rijk kan worden met Bitcoins, worden meer en meer geschreven. Het idee dat binnen een dag de waarde honderden euro’s kan veranderen – we blijven nog omrekenen – trekt mensen. Er is spanning én hoop, en is dat niet wat een extra dimensie aan ons leven geeft? Cryptocurrency is dieper dan je dacht, ha!

Vind jij het leuk om meer te leren over onderwerpen als cryptocurrency & blockchain? Meld je dan aan voor onze kennissessies. Alvast een sneak peek, onze volgende kennissessie gaat over Blockchain! Binnenkort hoor je meer!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.