Reizend naar een succesvolle IT carrière

Soms lijkt het alsof heel Nederland reist – Instagramtijdlijnen staan vol met de mooiste reisfoto’s, de verste bestemmingen en de gaafste tripjes. Natuurlijk is Instagram voor het mooie-leven-voor-de-buitenkant en zit er hoogstwaarschijnlijk achter die fulltime reizende influencer ook een doodnormaal mens. Bij Procam geloven wij dat het opdoen van buitenlandse ervaringen – of het nou voor een maand of een jaar is – zeer positief is voor je IT carrière. Hoe kan reizen jou helpen naar een succesvolle IT carrière?

1. Talenknobbel of niet, jij redt je wel

Wanneer je een tijdje in het buitenland verblijft zorg je ervoor dat je Engels vooruit gaat. Maar ook wanneer je in een land komt waar je te maken krijgt met een vreemde taal, leer je op een effectieve manier communiceren. Een andere cultuur maak je eigen en hierdoor vergroot je ook je inzicht in de mens – en niet alleen in de nuchtere Hollander. Dus wanneer je na je reis weer op je werk zit met internationale collega’s te maken krijgt, weet jij je zeker te redden.

2. Stress, ach, wat doe je eraan.

Je backpack laten liggen, niemand kennen, je paspoort kwijt, een geannuleerde vlucht en een boel onbekende locaties waar jij je plekje moet vinden – reizen is niet altijd makkelijk. Toch helpen die tegenslagen jou om gelukkiger te worden. Je wordt, of je het wilt of niet, een stuk relaxter en kan beter met stress omgaan. Daarnaast leer je zoveel nieuwe mensen kennen en kan jij steeds vaker jezelf blijven in een sociale omgeving. Kortom, in een nieuwe groep komen gaat jou minder stress kosten en dat geeft in alle situaties voordelen.

3. Reis-

eigenschappen

Vliegtuigvertragingen, een visum regelen, dagenlang reizen en landen ontdekken waar bus- en treintijden niet bestaan. Waar je eerst haastte, zie je nu dat het toch niets oplevert dus beter mindful en dus geduldig te werk kan gaan. Daarnaast wordt het omgaan met geld je tweede natuur — je leert rond te komen met weinig en wordt creatief in het reizigersleven. Zelfstandig als je bent weet je hoe het is om je leven zelf te managen en dit komt altijd — van in je werk tot in een relatie — van pas. Ook kom je veel levensverhalen tegen waardoor je gaat zien dat het gaat om wie je bent — het individu centraal.

4. Ik reis, dus ik ben gezond

Dit klinkt te goed om waar te zijn maar reizen is goed voor je gezondheid! Een stressverlaging, bloeddrukafname en slaapverbetering zijn allemaal de gevolgen van het op reis zijn. Natuurlijk moeten je lichaam en je mind altijd wennen aan een nieuw land en is slaap niet een garantie in hostels met een kamer met twintig anderen. Maar over het algemeen zorgt reizen voor een blos op je wangen, inspiratie en goede moed. Genoeg reden om eens te kijken hoe het jou afgaat in een totaal andere omgeving waar je uit je comfortzone getrokken wordt en leert om happy met jezelf te zijn, waar je ook bent.

5. Mijn reisbuffer

Bij sommige landen krijg je te maken met een culture shock bij je nieuwe woonplek en daarna een reverse culture shock bij aankomst in je thuisland. Dan lijkt even alles op losse schroeven te staan en is er een groot verlangen naar het land die je je eigen hebt gemaakt door je bijzondere reis. Maar al die herinneringen vormen wel een buffer voor jou – wanneer het eens moeilijk op je werk gaat of je even niet meer weet wat je moet, kan je nog wat energie putten uit die onvergetelijke reis die je hebt gemaakt. Niemand pakt dat meer van je af!

Ben jij klaar voor jouw carrièrereis? Vertrek bij Procam, en meld je aan voor een assessment. Wij helpen jou op weg als gids tijdens jouw nieuwe avontuur!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.