Ontstressen voor je assessment

Het eerste gesprek is geweest – je ziet jezelf als een mogelijke Procammer en wij zien jou in onze community. Een belletje later en je hebt de uitnodiging binnen: een assessment waar jouw persoonlijkheid en capaciteiten onder de loep worden genomen. Van het idee krijg je al kriebels – wat moet ik vertellen? Geen zorgen, met een paar tips maken wij je ‘ready to rumble’.

Een assessment klinkt next level, echter is het voor ons de manier om samen te kijken welke werkplek bij jou past. Je type, je passie, je krachten en je dromen staan centraal. Je wordt voorbereid op de CareerCraft Academy, waarbij je twee jaar lang aan je persoonlijke ontwikkeling, functionele ontwikkeling en loopbaanontwikkeling werkt. Kortom, je wordt klaargestoomd voor een groeispurt als professional.

Tip 1: Stressfactoren op nul

Hoeveel tips wij ook geven, natuurlijk blijft een assessment spannend. Jij wil laten zien wat je in huis hebt en dat moet er allemaal uitkomen. Onthoud dat wij ook mensen zijn én weten dat dit enkel een momentopname is – ‘hakuna matata’. Probeer voor jezelf alle stressfactoren te vermijden waar je controle over hebt. Denk aan een stevige bodem in de ochtend, de lange treinreis, het op tijd komen en voldoende slaap. Wat helpt jou om bij jezelf te komen? Een dag in de sauna, een paar vragenlijsten oefenen, een avondje lezen of je juist omringen met belangrijke vrienden. Jij hebt de regie!

Tip 2: Weg met die kritische acteur

Je hebt de vacatureomschrijving al tien keer gelezen. Je weet vrijwel zeker wat voor persoonlijkheid wij zoeken. Goed dat je je zo voorbereid maar wij zijn zeker niet op zoek naar één type. Procam is een bedrijf waarbij een persoonlijke benadering met het individu centraal het meest belangrijk is. Dus wanneer er een meerkeuzevraag komt over je stressbestendigheid en je wordt door je vrienden een kip zonder kop genoemd, wees eerlijk. Dit kan een punt worden waarbij wij je extra begeleiden tijdens de CareerCraft Academy. Je hoeft dus niet de perfecte werknemer uit te hangen: het is zonde als je jezelf niet de kans geeft om te groeien.

Tip 3: Teveel vragen bestaat niet

Je krijgt de eerste meerkeuzevragen voor je en het zweten begint — je gedachten slaan op hol. ‘Wat bedoelen ze hier nou werkelijk mee?’ en ‘Jee, wat een abstract gedoe zeg.’ Je kunt ervoor kiezen om het lekker stil te houden en in de avond tegen je vriend of vriendin uit te razen. Maar je kunt ons ook in vertrouwen nemen met wat je tegenkomt. Wij zijn altijd nieuwsgierig naar jouw mening en vragen. Snap je iets niet? Trek gelijk aan de bel! Word je bijna gek van al die vragen in je hoofd: vaak is het eerste antwoord dat opkomt het meest eerlijke dus het beste antwoord. Want wij zoeken naar een match zodat jij blij bent op je werkplek en wij met een nieuwe aanwinst voor onze CareerCraft Academy!

Tip 4: De alleskunner of de terughouder

Hoe stel je jezelf op tijdens een assessment? Het liefst laat je jezelf helemaal zien maar makkelijk is dat niet. De één heeft de neiging om in spanning eerder bescheiden te worden. Misschien zelfs wel met de angst om op te scheppen – ‘straks vinden ze dat ik teveel overdrijf’. Overdrijven is nooit goed maar jezelf niet laten zien is ook jammer. Wat zou je tegen een vriend zeggen als hij vraagt waar je de meeste energie van krijgt? Wat zou je tegen je familie zeggen als ze vragen wat je lastig in samenwerkingen vindt? Zelfs al werk je jarenlang bij Procam en mag je jezelf een ware professional noemen, alsnog zijn er altijd groeipunten en valkuilen – dat maakt het interessant. Dus wij willen niet die perfecte alleskunner of de stille terughouder: wij willen JOU zien!

Ben jij er helemaal klaar voor om stressvrij je assessment in te gaan? Meld je aan en kom gezellig bij ons langs, de koffie en thee staan voor je klaar!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.