Wat vinden wij belangrijk in een match?

Daar staan we dan, midden in een immense hogeschool. Keer op keer verbazen wij ons over de goudmijn aan IT-talenten die er te vinden zijn. In het eerste studiejaar van IT-gerelateerde opleidingen spreken wij al talenten aan, zodat zij in en buiten hun studie worden uitgedaagd – wellicht zijn het Procammers in spé…

Wanneer jij die potentiële Procammer bent, krijg je aan het eind van je studie een uitnodiging voor een assessment en mogelijk een daaropvolgende matching bij Procam – het avontuur start! Wij geven je een kijkje in wat wij belangrijk vinden in de matching.

Jij centraal in de millennial-chaos

We weten dat het als veel kan voelen om op te groeien als millennial: keuzes maken in combinatie met de snelheid van de wereld, alle vergelijkingsmateriaal en de vele mogelijkheden. Wij zijn van mening dat het belangrijk is om in deze hectiek het individu centraal te stellen – het start bij jou: ‘Wie ben je?’, ‘Wat wil je?’ en ‘Wat kun je?’.
Voordat we in de matchingfase komen, focussen wij op jouw potentie door middel van een assessment waarbij we uitgaan van het drie paar ogen principe. Niet alleen vragenlijsten worden onder je neus geschoven. Er zullen ook gesprekken worden gevoerd met drie experts: een recruiter, een arbeidspsycholoog en een coach. Niets engs of geheims – het zorgt ervoor dat wij samen een goed beeld van jou krijgen en het niet blijft bij vragenlijsten afwerken. Daarnaast wordt het profiel gecheckt bij jou, klopt het wat eruit komt? Kortom, een compleet beeld met daarin jouw persoonlijkheid, jouw visie en jouw talent centraal.

“Wij vinden het belangrijk om in deze hectiek het individu centraal te stellen – het start bij jou: ‘Wie ben je?’, ‘Wat wil je?’ en ‘Wat kun je?’.”

Het pakketje ‘Jij’
Wanneer het kennismakingsgesprek en het assessment erop zitten, start de matching. In het assessment zijn we dieper ingegaan op waar jij jezelf ziet en waar jouw ambities liggen. Dit gaat allemaal mee in een pakketje richting de matching. Zie het als een gezamenlijke persoonlijke data-analyse die uitgebreid is uitgevoerd. We tappen geen dingen af en privacy is belangrijk – het moet leuk blijven. Het is vooral belangrijk dat we jouw potentie zien. En wanneer we in zee gaan met elkaar, leren we elkaar steeds beter kennen op een ongeforceerde manier.

Van talent naar vacature
Wij hebben een duidelijk beeld van jou en jij hebt een duidelijk beeld van wat Procam is en te bieden heeft – het matchen kan beginnen. Wat voor de hand liggend is, een vacature bekijken en vanuit daar een kandidaat erbij zoeken, vinden wij ouderwets. Wij doen het andersom. We kijken vanuit eerst naar jou als talent, en gaan dan op zoek naar een mogelijke vacature. En als die er niet is, kunnen we die dan wellicht creëren?

Een vleugje psychologie
Minimaal drie vacatures worden je voorgelegd waarvan wij denken dat het weleens een ‘gouden match’ kan zijn. We geven expres de keuze, zodat jij de meest passende vacature kan kiezen en het bedrijf meer zijn best moet doen om jou binnen te halen – een stukje psychologie. Hierdoor krijg je een gelijkwaardige dialoog en ontstaat er een bewuste keuze waarmee beide partijen enthousiast zijn. Dé start van een enerverende loopbaan.

Van starter naar professional
Wat uren twijfelen, lijstjes met voor- en nadelen, goedbedoeld advies van je familie en gesprekken met Procam later, is de keuze gemaakt: jij hebt een match. Klaar! Nee, nu begint het leukste deel: wij begeleiden en trainen zowel jij als je opdrachtgever met het doel dat jullie beiden meer ontdekken over jullie talenten en passies. Hierdoor zal het plezier in het werk vergroten en kom je dichterbij wat je nou echt wil!

Volgens Gerard Jorna, één van onze coaches, is het kiezen voor een werkgever als een soort blind date… Benieuwd wat hij daarmee bedoelt? Leest het interview! Wij willen jou ook graag helpen met het vinden van de juiste match, bij een bedrijf dat écht bij je past. Meer weten?

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.