Van vliegende start tot je carrièreplan: de 4 fasen

Je opleiding is achter de rug en de volgende academie begint. Ditmaal is het curriculum veel meer gefocust op jouw persoonlijke ontwikkeling en praktijkervaring. Samen met andere jonge IT’ers werk je twee jaar aan jezelf als professional bij de CareerCraft Academy: een coachingstraject met soft skills trainingen, technische trainingen, workshops, opdracht en kennissessies. We leren je hoe jij het beste in je kracht kan staan zodat jij al je ideeën, capaciteiten en inspiratie een plek kan geven bij een passend bedrijf.

Fase 1: Een vliegende start

Bij de start focussen we op je match en productiviteit. Allereerst gaan we even de psychologische richting op. Geen diagnoses of ingewikkelde vragen, wel de focus op wat je gedrag is zodat jij bewuster wordt. Daarnaast kijken we naar je functionele ontwikkeling. Je start bij een nieuwe opdrachtgever en je eerste officiële professionele baan gaat beginnen. Hoe gaat dat en wat komt erbij kijken? Met hulpmiddelen als trainingen en gesprekken maak jij een vliegende start!

Fase 2: Zelfinzicht op volle toeren

In fase twee gaan we een stap verder. Je bent bewust van je gedrag en wat dit voor invloed heeft in (werk)situaties. Het antwoord op de vraag ‘Wie ben je?’ heeft al concreet vorm gekregen. Het is tijd om te kijken naar ‘Wat wil je?’ – je voorkeuren worden onder de loep genomen. Je werkt al een tijdje en we gaan inzoomen op hoe je productiever wordt. Wat helpt je het beste om energiek op de werkvloer te staan? Time management, non-verbale communicatie en assertiviteit zijn punten die uitvoerig worden behandeld.

Fase 3: Dromen in de maak

Je weet wat je gedrag is, wat je voorkeuren zijn en hoe jij het productiefst bent. Nu is het tijd om te kijken wat bij jou past – nu maar ook later. Welke richting wil je op gaan groeien? Zie je jezelf als IT-professional fulltime bij één bedrijf of wil je meerdere klanten en verschillende projecten? Je hebt al een stevige basis gekregen qua inzicht in je persoon tijdens de eerste twee fases. Nu is het tijd om met die kracht te gaan staan voor wat jij wil. De volgende stappen in jouw droomcarrière…

Fase 4: Jouw horizon bepalen

In de laatste fase kijken we terug op wat je geleerd hebt en vooral op hoe je het vasthoudt. In een constant veranderende omgeving met veel prikkels en meningen kan het lastig zijn om je zelfinzicht te behouden. Wij gaan kijken hoe je bij jezelf kan blijven in jouw werk- en privéomgeving.e Ook zetten we samen een stip op de horizon: welke loopbaanstap ga je als eerste nemen? Wij adviseren én geven je ook de ruimte om zelf te onderzoeken. Jij bepaalt je horizon en wij zijn de inspirator zodat jij straks dé inspirator wordt in het bedrijf!

Ben jij er helemaal klaar voor om stressvrij je assessment in te gaan? Meld je aan en kom gezellig bij ons langs, de koffie en thee staan voor je klaar!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.