Opeens sta je in de T500: hup, netwerken jij!

Over lijsten, pitchtalenten en netwerkangst

Wat als je opeens bij dé 500 beste digitale talenten van Nederland onder de 25 jaar hoort? Jessie Both behoort tot dit gouden lijstje en mag naar het techfestival The Next Web, waar ze ook deelneemt aan een round table talent session. Wij zijn enorm trots dat één van onze jonge talentvolle Procammers nu al een stempel drukt op de IT wereld. Een fantastische start in de IT, vinden wij — Jessie neemt ons mee in haar avontuur…

Het is een doordeweekse dag en een mail komt binnen – ik hoor bij de T500 en mag mijzelf dus één van de beste digitale talenten van Nederland noemen. Na dit mailtje met het goed nieuws blijven er uitnodigingen komen. Een netwerkavond, spontane barbecues door mede-T500’ers en speciale T500 sessies tijdens The Next Web. Fantastisch én gek tegelijk. Maar o nee, nu moet ik gaan netwerken…

Netwerkevent
Gelijk werd het mij duidelijk dat The Next Web niet alleen maar een event is waar mensen met interesse in technologie naar toe gaan. Het is een écht netwerkevent met grote spelers, goede pitchers en inspirerende workshops. Met de kick-off netwerkborrel wordt verteld dat 34 procent van de T500’ers ondernemer is. The Next Web is voor hen de uitgelezen plek om ideeën te delen en interessante contacten op te doen.

“Ik zag mezelf al alleen in een hoekje, toekijkend naar de mensen die wel weten ‘hoe het moet’. Hoe moest ik hier in vredesnaam tussen overleven?”

Ongemakkelijk

Het fenomeen ‘netwerken’ voelde voor mij nog vrij nieuw en ongemakkelijk. Ik zag mezelf al alleen in een hoekje, toekijkend naar de mensen die wel weten ‘hoe het moet’. Hoe moest ik hier in vredesnaam tussen overleven?

Toch had ik een groter rampscenario bedacht dan het in werkelijkheid was. Het probleem loste vanzelf op toen ik een oud-klasgenoot tegenkwam. Yes, één bekende! Vanuit daar ontstonden er groepjes en was eigenlijk iedereen heel enthousiast naar elkaar én over de conferentie. Het ging vrij natuurlijk en mensen werden niet uitgesloten. Oké, we hebben wel een andere achtergrond en de een heeft meer ervaring dan de ander. Maar we mogen onszelf allemaal onderdeel van de T500-lijst noemen — dat schept een band. Eindstand: ongeveer 20 nieuwe connecties op LinkedIn!

Feel Inspired.
Een tijd terug had ik mij opgegeven voor de T500 na een tip van een oud-klasgenoot. Het voelde wel een beetje gek om mijzelf op te geven, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik heb er nu een super ervaring bij! Voor mij was het bijvoorbeeld heel inspirerend om te zien wat voor talent mensen hebben om hun onderneming te pitchen — zo natuurlijk en goed. Ik keek mijn ogen uit, had prikkelende gesprekken en we deelden nieuwe ideeën. Ben ik netwerken stiekem toch leuk gaan vinden?

Wat is The Next Web?
Op 24 en 25 mei vond op het Westergasterrein in Amsterdam The Next Web plaats – hét grootste techfestival van Europa waar designers, developers en andere tech liefhebbers samenkomen om te praten over de laatste ontwikkelingen en inspiratiesessies. Sinds 2017 wordt er een T500 gemaakt: een lijst van de 500 beste digital talenten van Nederland jonger dan 25 jaar. Deze talenten mogen gratis de conferentie bezoeken én er worden speciale round table talent sessions gehouden. Kortom, een avontuur voor jonge IT talenten!

Jessie schreef ook een verslag van het festival zelf. Benieuwd naar haar ervaringen, en haar top drie talks? Lees het hier!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.