Hoe ik van een spontane borrel op een podium belandde voor 5000 collega’s

Door: Carlo Leopold
Fotografie: Lars van den Brink

De rook verdwijnt en langzaam zie ik een zaal vol zitten met mensen. De adrenaline stroomt door mijn lichaam. Sta ik hier echt? Ik trek mijn aandacht terug naar de show. Focussen op de danspasjes en niet vergeten te zingen. Nu snel omkleden en de juiste attributen op het toneel zetten. De tijd vliegt voorbij en ik ben alweer het laatste nummer aan het zingen. Iedereen valt bij elkaar in de armen. “We hebben het gedaan! Het ging super goed!”. Voordat ik het wist gaf ik een knuffel aan de CEO van ABN AMRO – die stond toevallig ook in de coulissen. Later op de avond stond ik met hem te praten over de strategie en visie van ABN AMRO. Hiërarchie leek even niet te bestaan. We waren als gelijken aan het borrelen.

Spontane borrel

Dat ik uiteindelijk op het podium als één van de deelnemers van het bejubelde jaarlijkse ABN AMRO Cabaret terecht ben gekomen, heb ik ook te danken aan een borrel. Op een donderdagmiddag besloot ik de uitnodiging voor een borrel na werk een keer aan te nemen. Een half uur later stonden we in de bar en er hing iets mysterieus in de lucht. Plotseling werd het stil en begon iemand een speech te geven over het ABN AMRO Cabaret. Al snel werd duidelijk dat het de bekendmaking van de professionals voor het Cabaret was. Na de speech werd ik aangesproken door collega’s die vroegen hoeveel ervaring ik heb met toneel, zingen of dansen. Ik antwoordde iets over de hoofdrol in de musical van Groep 8. Meer niet. Weinig ervaring, dus geen kans zou je zeggen. Maar toen ik hoorde dat iedereen van elk niveau kon meedoen (en dat het écht heel erg leuk is), dacht ik: gaaf! Waarom ook niet. Ik ga auditie doen!

“Ik heb ervaren wat er mogelijk is als je met extreem gemotiveerde en vooral gepassioneerde mensen samenwerkt.”

De Auditie
Zingen, Dansen en Toneelspel waren de drie onderdelen waar je op beoordeeld werd tijdens de auditie. Nu had ik nog nooit publiekelijk gezongen, behalve om twee uur ’s nachts in een karaokebar. Zenuwachtig als ik was probeerde ik het nummer Feel van Robbie Williams te zingen. Na de intro en het refrein dacht ik “Yes, het zit erop!”. Niets was minder waar. Uiteindelijk heb ik het drie keer mogen zingen. Dat ik zenuwachtig was zagen de mensen die meeluisterden ook. Achteraf kwamen ze direct naar me toe. “Het ging hartstikke goed!”, zeiden ze. Hoe mooi. Ik werd direct opgenomen in de groep door mensen die mij niet eens kende.

Teamwork makes the dream work
In tien dagen een voorstelling neerzetten van 1 uur en 15 minuten is gekkenwerk. Maar ik heb ervaren wat er mogelijk is als je met extreem gemotiveerde en vooral gepassioneerde mensen samenwerkt. Dan kun je in nog geen twee weken een bijna-professionele show neerzetten waar vijfduizend collega’s met heel veel plezier naar komen kijken. Dit was niet gelukt zonder de professionals die het beste in ieder individu naar boven wisten te halen.

Op een podium staan voor de ogen van vijfduizend collega’s, ervaren wat je met de juiste gemotiveerde mensen kunt bereiken in tien dagen, borrelen met de CEO; en dat allemaal dankzij een spontane borrel op een gewone donderdag.

Carlo is één van onze enthousiaste Procammers, en heeft al meerdere leuke blogs voor ons geschreven. Meer van zijn blogs lezen? In deze blog deelt Carlo zijn 10 tips van voor de start van jouw carrière.

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.