Procam Robotica Kennissessie: Een avond vol inspiratie!

Hoe ziet onze toekomst eruit? Gaan robots de wereld domineren of gaat de mens hand in hand samenwerken met de robot? Een enthousiaste spreker, een interessant onderwerp en een uitdagende, praktische opdracht. De laatste Procam Kennissessie van het jaar ging van start in Delft.

Intussen al de zesde kennissessie, ditmaal over Robotica. Een actueel onderwerp waar veel mensen geïnteresseerd in zijn. Met 80 aanmeldingen ging de avond van start. Met deelnemers vanuit heel Nederland beloofde/belooft het een leuke avond te worden. De zaal liep snel vol en iedereen genoot van een hapje voordat we naar David Abbink, de spreker van vanavond, gingen luisteren. David Abbink is Assistent Professor bij Biomechanical Engineering aan de TU in Delft.

David vertelde onder ander over de ontwikkelingen op gebied van robotica en hoe robots in onze maatschappij mengen. “Automatische grasmaaiers en robots die auto’s maken komen al voor, maar het gaat nog even duren voor we met de robot een dansje kunnen doen.”

Nadat David zijn inspirerende lezing gegeven had, mochten de deelnemers van start gaan met het bouwen van een eigen robot. Precisie, teamwork en plezier stonden centraal. Enthousiast ging iedereen aan de slag en al snel ontstonden er zelf balancerende robots. Toffe reacties als: “Ik dacht dat we een robot gingen programmeren, maar dit vind ik veel leuker” en “Mogen we onze eigen robots meenemen!?” maakten de avond helemaal af.

De laatste twee groepen deden aan het einde van avond nog hun uiterste best om de robot op tijd af te krijgen. Eén van de laatste groepen was zo trots dat hun robot eindelijk werkte, dat de armen in de lucht gingen. Een goede afsluiting van een geweldige kennissessie!

Ben je er de volgende keer er ook bij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie